Rezultate examen admitere stagiu, sesiunea 26 – 27 septembrie 2024 + detalii organizare sesiune examen admitere noiembrie 2024

Vă facem cunoscut faptul că rezultatele examenului de admitere la stagiu, sesiunea 26 – 27 septembrie 2024 pot fi consultate la următorul link https://ceccar.ro/ro/?page_id=32390

Candidaţii declaraţi respinşi au posibilitatea depunerii de contestaţii pe adresa de e-mail a filialei de înscriere (ceccarbihor@ceccarbihor.ro) până joi, 17 octombrie 2024, ora 17.00.

 În cazul solicitării recorectării întregii lucrări sau doar a unei discipline de examen, conform Hotărârii Consiliului Superior al CECCAR, candidații vor suporta o taxă de recorectare, la care se adaugă TVA, după cum urmează:

 

  • În situația corectării întregii lucrări 85 lei/ lucrare;
  • În situația solicitării recorectării disciplinei Contabilitate – 20 lei/ lucrare
  • În situația solicitării recorectării disciplinei Fiscalitate – 15 lei/ lucrare;
  • În situația solicitării recorectării disciplinei Drept – 10 lei /lucrare;
  • În situația solicitării recorectării disciplinei Audit – 10 lei/ lucrare;
  • În situația solicitării recorectării disciplinei Evaluare – 10 lei/ lucrare;
  • În situația solicitării recorectării disciplinei Expertiza contabila – 10 lei/ lucrare;
  • În situația solicitării recorectării disciplinei Doctrina – 10 lei /lucrare.

 Taxa se achită prin virament bancar, în contul RO91 BTRL RONC RT0V 2581 5607,  deschis la Banca Transilvania Oradea – CIF CECCAR – RO7426179.

 

În cazul în care contestația este fondată, respectiv a rezultat modificarea notei în avantajul candidatului, taxa de recorectare se restituie acestuia. 

Cu acest prilej, dorim să vă facem cunoscut faptul că următoarea sesiune a examenului de admitere la stagiu se va organiza în zilele de 28 și 29 noiembrie 2024.

Pentru a veni în sprijinul candidaților care au achiziționat Ghidul de pregătire și care vor depune dosarul de înscriere până la data de 31 octombrie CECCAR va organiza, începând cu data de 04 noiembrie 2024, cursuri de pregătire gratuite.

 Totodată, pentru a aprecia eforturile depuse de toți candidații care s-au înscris la sesiunea examenului de admitere la stagiu din septembrie 2024 și nu au promovat, precum și pentru a sprijini candidații care din diverse motive au fost absenți la sesiunea organizată în septembrie 2024, Consiliul superior al CECCAR a hotărât reducerea taxei de înscriere pentru sesiunea examenului de admitere la stagiu, programată în zilele de 28 – 29 noiembrie 2024, după cum urmează:

  • 500 de lei pentru categoria expert contabil;
  • 350 de lei pentru categoria contabil autorizat;
  • 75 lei pentru absolvenții de masterat care au de susținut examen la o disciplină (taxă calculată proporțional prin raportarea la taxa redusă de 500 lei);
  • 150 lei pentru absolvenții de masterat care au de susținut examen la două discipline (taxă calculată proporțional prin raportarea la taxa redusă de 500 lei);

Precizăm faptul că reducerile mai sus detaliate se aplică doar candidaților care în catalogul cu rezultatele finale figurează cu statusul de Respins sau Absent și nu au beneficiat pentru sesiunea din septembrie 2024 de restituirea integrală sau parțială a taxei de înscriere.

Taxa rămâne la valoarea inițială de 175 euro  – categoria expert contabil, respectiv 125 euro  – categoria contabil autorizat, pentru ceilalți candidați.

 În perioada imediat următoare vom reveni cu detalii complete privind sesiunea noiembrie 2024 a examenului de admitere a stagiu.