Proiect MADR: Ajutor de minimis de cel mult 3.000 de euro pe beneficiar pentru cultivarea tomatelor în spații protejate

Legumicultorii vor beneficia în 2023 de un ajutor de minimis de cel mult 3.000 de euro pentru cultivarea tomatelor în spații protejate, plafonul maxim alocat în bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) pe anul 2023 pentru această schemă de sprijin fiind de 262,999 milioane de lei, respectiv echivalentul a 53,142 milioane de euro, potrivit unui proiect de Hotărâre publicat pe site-ul MADR, relatează Agerpres. Schema de ajutor de minimis se aplică pe întreg teritoriul României în anul 2023, pentru susținerea producției de tomate în spații protejate, cultivate în Ciclul I de producție și este destinată producătorilor agricoli persoane fizice care dețin atestat de producător, producătorilor agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderilor individuale și familiale, producătorilor agricoli persoane juridice.

Pentru a fi eligibili, beneficiarii trebuie să solicite ajutorul de minimis prevăzut de prezenta hotărâre, să utilizeze o suprafață cumulată de minimum 1.000 mp/ciclu de producție, cultivată exclusiv cu tomate în spații protejate, să marcheze suprafața prevăzută la loc vizibil, cu o placă indicator, să obțină producția minimă corespunzătoare culturii înființate.

De asemenea, beneficiarii trebuie să fie înregistrați în evidențele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafețele cultivate cu tomate în spațiile protejate, în anul 2023 și să dețină Registrul de evidență a tratamentelor cu produse de protecție a plantelor, să facă dovada obținerii producției minime realizate, prin documente justificative în funcție de forma de organizare, să facă dovada obținerii producției minime realizate, prin documente justificative în funcție de forma de organizare și să obțină tomate care nu depășesc conținutul maxim aplicabil reziduurilor de pesticide, condiție care se verifică conform prevederilor din proiectul de hotărâre.

Citește mai mult în CECCAR Business Magazine.

Leave your comment