Concluziile summitului pentru educație al IFAC. Transformarea educației pentru asigurarea succesului în viitor

Mesajul principal al summitului global pentru educație Contabilul vizionar: tendințe globale care transformă educația și dezvoltarea, organizat de International Federation of Accountants în noiembrie 2020, a fost necesitatea schimbării abordării reactive actuale a profesiei contabile cu una reflectivă, care să se concentreze pe analizarea principalelor tendințe și anticiparea modului în care acest sector se poate poziționa mai bine pentru a-și asigura succesul în viitor.

Cu peste 1.600 de participanți din sectorul privat, sectorul public și mediul academic, summitul a furnizat o platformă pentru profesioniști din întreaga lume, facilitând identificarea și explorarea principalelor tendințe tehnologice, de mediu și sociale, înțelegerea influenței acestora în următorul deceniu și creșterea abilității profesioniștilor contabili de a trece de la actuala abordare reactivă la anticiparea viitorului și de a evolua în mod corespunzător în vederea asigurării relevanței și valorii profesiei pe termen lung.

Întregul eveniment este în continuare disponibil pentru cei interesați pe canalul YouTube al IFACDe asemenea, IFAC a realizat patru clipuri video, de aproximativ cinci minute fiecare, pentru a prezenta principalele idei ale summitului.

Informații suplimentare sunt disponibile pe site-ul IFACatât în limba engleză, cât și în limba română, cu ajutorul integrării instrumentului Google Translate de către IFAC. Varianta în limba română poate fi accesată din bara de sus a site-ului, de la butonul dedicat.

Vă rugăm să aveți în vedere că informațiile de pe site-ul IFAC sunt traduse automat prin intermediul Google Translate. CECCAR nu își asumă responsabilitatea pentru acuratețea traducerii informațiilor de pe site-ul IFAC, neavând nicio contribuție în acest sens. Textul original este cel disponibil în limba engleză.

Leave your comment